مرتبه علمی : استاديار گروه اديان sanei@iki.ac.ir
دكتر مرتضي صانعي در بهمن 1349 در شهر هرند از توابع اصفهان در محله مادري خويش ديده به جهان گشود. ايشان در خانواده مذهبياش در شهر نيك آباد جرقويه كودكي خود را سپري كرد و تحصيلات خود را از دبستان تا ديپلم در آنجا گذراند. پس از اخذ ديپلم، ادامه تحصيل خود را در حوزه علميه قم آغاز كرد و از اساتيد بزرگي نظير آيات عظام وحيد خراساني، ميرزا جواد تبريزي، مكارم شيرازي، نوري همداني و جعفر سبحاني استفاده كرد. چنانكه دروس تفسير، نهج البلاغه و سيره معصومين (ع) را نزد آيت الله جوادي آملي و آيت الله سيد احمد خاتمي سپري كرد.
همزمان با شروع سطح عالي حوزه به دليل آشنايي با موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) و اهداف آن مركز در جهت تربيت نيروهاي كارآمد براي توليد علوم انساني اسلامي در سال 1374 راهي آن مركز شد و رشته الهيات و معارف اسلامي را در سطح كارشناسي به پايان رساند و بلافاصله در سال 1380 وارد رشته دين شناسي در مقطع كارشناسي ارشد گرديد.
وي دوره دكتري را در رشته اديان و عرفان در سال 1386 در همان مركز آغاز كرد. در اين مقطع رساله دكتري خود رابا امتياز عالي 19.5دفاع و به جامعه علمي بويژه حوزه هاي علميه تقديم كرد. در حال حاضر عضو هيآت علمي گروه اديان موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني ره است.
تحصيلات حوزوي:
خارج سطح
تحصيلات دانشگاهي:
كارشناسي الاهيات و معارف اسلامي
كارشناسي ارشد دين شناسي
دكتراي اديان و عرفان
مقطع دكتري
مقطع ارشد
مقطع كارشناسي
مقالات علمي پژوهشي منتشر شده:
مقالات علمي ترويجي منتشر شده:
راهنمايي پاياننامهها و رسالههاي دكتري مراكز حوزوي و دانشگاهي
مشاوره پاياننامهها و رسالههاي دكتري مراكز حوزوي و دانشگاهي
داوري پاياننامهها و رسالههاي دكتري مراكز حوزوي و دانشگاهي
ارزيابي كتاب
ارزيابي مقالات علمي پژوهشي
كرسي ترويجي:
سنجش عوامل تاثير گذار بر كارآمدي تبليغ اسلامي و مسيحي، ارائه كننده مرتضي صانعي (1394/12/18).
نشستهاي علمي
ناقد كرسي ترويجي
كتاب هاي چاپ شده
سفرهاي خارجي:
1. سفر به انگلستان جهت كنفرانس الاهيات و معنويت بين انديشمندان شيعه و كاتوليك كه در اين كنفرانس مقالهاي به همراه آقاي محمد سوري به نام «ابراهيم مرد ايمان» ارائه گرديد، كه در كتابي به نام گفتوگوي شيعه و كاتوليك در لندن به چاپ رسيد؛ 2. سفر به هندوستان جهت بازديد علمي از اماكن مذهبي و دانشگاهي؛ 3. سفر به سوريه جهت بازديد علمي از اماكن مذهبي و دانشگاهي؛ 4. سفر به لبنان جهت كنفرانس علمي محيط زيست ميان سازمان فرهنگ و ارتباطات ج. ا. ا و كليساي حوزه سيليسي ارامنه لبنان و همچنين بازديد علمي از مراكز دانشگاهي. 5. سفر به ايتاليا جهت بازديد از واتيكان و مراكز دانشگاهي.